Ingrediënten voor ongeveer 10 balletjes:
- Keuken/hakmachine
- 125 gram dadels zonder pit
- 50 gram gemengde ongezouten noten
- 2 eetlepels cacao
- 1 eetlepel koksolie (gesmolten)
- Geraspte kokos
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keuken/hakmachine. Laat hem draaien tot alles fijn is.Het mengsel blijft korrelig.
- Draai kleine balletjes van het mengsel. Druk de balletjes goed aan.
- Strooi wat kokosrasp op een bordje en rol de helft van de balletjes door de kokos heen.
- Je kunt de balletjes het beste in de koelkast bewaren, ze blijven daar makkelijk 1a 2 weken goed.
Bron: www.puursuzanne.nl De basis van het recept komt van deze website maar ik heb hem zelf iets aangepast.
Appelflappen
Ingrediënten voor 4 appelflappen:
- 4 vellen bladerdeeg
- Halve appel
- Klein handje rozijn
- Naar smaak Kaneel
- Ei
Bereiding:
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de over voor op 190 graden.
- Schil de appel en doe dit samen met de rozijnen en wat kaneel in een bakje.
- Kluts een ei.
- Vul nu een hoekje van het bladerdeeg en trek de andere hoek erover heen zodat je een driehoekje krijgt.
- Druk de randen aan met een vork
- Bestrijk nu het bladerdeeg met ei.
- Zet het 15 a 20 minuten in de oven.
Bereiding met een Airfyer.
- Verwarm hem voor op 180 graden.
- Doe de appelflappen in je mandje of grillpan samen met het grill rekje anders kan je er geen 4 kwijt.
- Bak ze nu 10 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten