zaterdag 14 januari 2017

Recept: Chocolade-Dadel balletjes en Appelflappen

Chocolade-Dadel balletjes

Ingrediënten voor ongeveer 10 balletjes:
  • Keuken/hakmachine
  •  125 gram dadels zonder pit
  •  50 gram gemengde ongezouten noten
  •  2 eetlepels cacao
  •  1 eetlepel koksolie (gesmolten)
  •  Geraspte kokos

Bereiding:
  1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keuken/hakmachine. Laat hem draaien tot alles fijn is.Het mengsel blijft korrelig.
  2. Draai kleine balletjes van het mengsel. Druk de balletjes goed aan.
  3. Strooi wat kokosrasp op een bordje en rol de helft van de balletjes door de kokos heen.
  4. Je kunt de balletjes het beste in de koelkast bewaren, ze blijven daar makkelijk 1a 2 weken goed.


Bron: www.puursuzanne.nl De basis van het recept komt van deze website maar ik heb hem zelf iets aangepast.

Appelflappen

Ingrediënten voor 4 appelflappen:

  • 4 vellen bladerdeeg 
  • Halve appel
  • Klein handje rozijn
  • Naar smaak Kaneel
  • Ei

Bereiding:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de over voor op 190 graden.
  3. Schil de appel en doe dit samen met de rozijnen en wat kaneel in een bakje.
  4. Kluts een ei.
  5. Vul nu een hoekje van het bladerdeeg en trek de andere hoek erover heen zodat je een driehoekje krijgt.
  6. Druk de randen aan met een vork
  7. Bestrijk nu het bladerdeeg met ei.
  8. Zet het 15 a 20 minuten in de oven.


Bereiding met een Airfyer.

  1. Verwarm hem voor op 180 graden.
  2. Doe de appelflappen in je mandje of grillpan samen met het grill rekje anders kan je er geen 4 kwijt.
  3. Bak ze nu 10 minuten.
Laat ze nog even afkoelen en daarna kan je heerlijk genieten van een suikervrije appelflap!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten